Κρήτη: Γυναίκα ζούσε για μήνες με ένα κόκκαλο από κουνέλι στον πνεύμονά της (Βίντεο)

Είχε για μήνες ένα κόκκαλο στον πνεύμονα, που της προκαλούσε έντονο βήχα

Μια σπάνια περιπέτεια έζησε για γυναίκα στα Χανιά της Κρήτης, που πήγε σε γιατρό με έντονο βήχα και διαπιστώθηκε πως είχε καταπιεί κόκκαλο από κουνέλι.

Ειδικότερα, ο επίμονος βήχας οδήγησε τη γυναίκα στον γιατρό, με την εξέταση να δείχνει ότι ένα κόκκαλο από κουνέλι βρισκόταν στον πνεύμονά της!

Μάλιστα, όπως είπε η γυναίκα, το πρόβλημα υπήρχε για αρκετούς μήνες και την ταλαιπωρούσε.

Η ασθενής θυμήθηκε εκ των υστέρων πως στραβοκατάπιε και είχε επεισόδιο πνιγμού. Τότε, το γεγονός ότι πέρασε γρήγορα το επεισόδιο την καθησύχασε, ώστόσο ο βήχας επανήλθε, με την ίδια να μην πιστεύει την περιπέτεια που πέρασε.

«Δεν είναι συχνό φαινόμενο»

«Η έκβαση ήταν θετική. Με την αφαίρεση του ξένου σώματος, ο βήχας και τα συμπτώματα υποχώρησαν», ανέφερε ο γιατρός της γυναίκας, Στέλιος Βιττωράκης.

«Δεν είναι συχνό να βρίσκεις στον πνεύμονα ξένα σώματα, αλλά μπορεί να συμβεί. Το περίεργο σε αυτήν την περίπτωση είναι ότι έτρωγε, είχε βήχα και μετά όλα καλά. Κατάλαβε ότι στραβοκατάπιε κάτι, αλλά θεώρησε ότι είναι ένα επεισόδιο όπως συμβαίνουν σε όλους μας, δεν της έδωσε την εντύπωση ότι ήταν κάτι πιο έντονο» πρόσθεσε.

Όπως εξήγησε οκ. Βιττωράκης, «όταν ο βήχας δεν περνούσε με τις διάφορες θεραπείες, αναγκαστήκαμε να κάνουμε την βρογχοσκόπηση, η οποία έδειξε το πραγματικό πρόβλημα που υπήρχε.

Το κόκκαλο ήταν περίπου 1,5 εκατοστό και αφαιρέθηκε με ειδική λαβίδα, με την γυναίκα να βρίσκει λύση στο πρόβλημα που αντιμετώπιζε.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί